Τιμή χωρίς ΦΠΑ100,00 €
Φόρος 23%23,00 €
Tιμή123,00 €

Η διατήρηση της φυσικής, αλλά και λειτουργικής ικανότητας επαρκώς, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιων παθήσεων, ενώ παράλληλα οδηγεί τους ηλικιωμένους σε μια ποιοτική αλλά και μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση.
Η Μονάδα Σωματικής Άσκησης (Physical Training Component - PTC), βασίζεται στο λογισμικό Fit For All, το οποίο αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Fit For All είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιών που βοηθάει τους ηλικιωμένους να εξασκηθούν σωματικά και να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση και ευημερία, μέσω της χρήσης μιας καινοτόμου, χαμηλού κόστους και ευρείας αποδοχής τεχνολογικής πλατφόρμας, τη συσκευή Kinect.

Περιλαμβάνει πρωτόκολλα ασκήσεων ειδικά σχεδιασμένα για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, από επιστήμονες ειδικευμένους στην τρίτη ηλικία και τις ιδιαιτερότητες της (π.χ. άνοια) με πολύχρονη εμπειρία, που ενισχύουν την αερόβια ικανότητα, την ευλυγισία, την ισορροπία αλλά ενδυναμώνουν και τους μύες. Επίσης, η αυτο-προσαρμογή επίπεδου δυσκολίας σύμφωνα με την επίδοση του ασκούμενου, έχει ως σκοπό την επίτευξη της βέλτιστης εξάσκησης των λειτουργιών.
Οι ασκήσεις σε μορφή κατάλληλων παιχνιδιών για ηλικιωμένα άτομα και ευπαθείς ομάδες κάνουν την εξάσκηση...διασκέδαση!