FAQ

Σωματική Ενδυνάμωση

Το πρόγραμμα είναι δομημένο έτσι ώστε να ακολουθείτε μια ολοκληρωμένη εκγύμναση του σώματος. Αν κάποιο λόγο, πχ κινητικό πρόβλημα δεν μπορείτε να κάνετε την άσκηση μπορείτε να την προσπεράσετε.

Βασική αιτία που προκαλεί το πρόβλημα αυτό είναι η κατανάλωση των μπαταριών στις περιφερειακές συσκευές (wii remote, wii balance board). Αλλάξτε τις μπαταρίες και κάνετε εκκίνηση του προγράμματος από τη στιγμή που είχε σταματήσει

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε 5 γλώσσες. Τα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Χρειάζεται να έχετε κάποια βασικά όργανα γυμναστικής. Όπως, αλτηράκια 1 κιλού για τις γυναίκες και 2 κιλών για τους άνδρες, λάστιχα γυμναστικής, καθώς και ένα μίνι ποδήλατο. Από συσκευές χρειάζεται να έχετε μία συσκευή μέτρησης της πιέσεως και των παλμών (πιεσόμετρο).

Το πρόγραμμα διαθέτει 4 κλιμακούμενης δυσκολίας επίπεδα.

Το πρόγραμμα είναι προκαθορισμένο να διαρκεί περίπου μία ώρα.

Η προτεινόμενη διάρκεια για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ατόμων ορίζεται στις 8-10 εβδομάδες και περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις 3-5 φορές την εβδομάδα. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει τη συχνότητα εξάσκησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας.

Πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Internet και των cookies. Αν δεν ξέρετε πώς, μπορείτε να βρείτε οδηγίες εδώ.
Οι υπηρεσίες Νοητικής Άσκησης μπορούν να μπλοκαριστούν από το λογισμικό ασφάλειας σας, όπως firewall ή anti-virus. Προσθέστε τις διευθύνσεις των υπηρεσιών στην "έμπιστη" ή "ασφαλή" λίστα των online sites στο λογισμικό ασφαλείας σας. Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα ασφαλείας λογισμικού για να τα καταγράψουμε όλα, γι' αυτό παρακαλώ ανατρέξτε στη βοήθεια του λογισμικού ασφαλείας ή στις σελίδες υποστήριξης για να ξεμπλοκάρετε τις υπηρεσίες.

Νοητική Ενδυνάμωση

Κάντε κλικ στο Προσκαλέστε φίλους στην κεντρική σελίδα του BrainHQ. Μπορείτε είτε να εισάγετε τη διεύθυνση email τους ή να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να καλέσετε έναν από τους facebook φίλους σας.

Όταν προσκαλείτε ένα φίλο στο BrainHQ, μπορείτε να δείτε τη θέση του στη ροή δεδομένων σας στην κεντρική σελίδα του BrainHQ. Μπορείτε, επίσης, να δείτε το δημόσιο προφίλ του, το οποίο περιλαμβάνει το όνομα του και τα σχόλια που έχουν γίνει στα δεδομένα του. Περιλαμβάνει το συνολικό αριθμό των επιπέδων που έχει ολοκληρώσει και τα αστέρια που έχει αποκτήσει. Δεν περιλαμβάνει καμία πληροφορία σχετικά με τα αποτελέσματα ή την απόδοση ενός ατόμου στην άσκηση ή στην κατηγορία εκπαίδευσης. Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι κοινόχρηστες.

Οι περισσότερες από τις ασκήσεις σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου αντί να κάνετε κλικ με το ποντίκι σας. Εάν υπάρχουν δύο κουμπιά απάντησης, να απαντήσετε χρησιμοποιώντας το αριστερό ή το δεξί βέλος.

Κάντε κλικ στους συνδέσμους για την προβολή των όρων και των προϋποθέσεων και την πολιτική απορρήτου.

Κάντε κλικ στο κουμπί "i" στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Εκτός από την επανέναρξη των οδηγιών, θα σας επιτρέψει την προβολή των τρεχουσών εικόνων ή/και ήχων που παρουσιάζονται στις ασκήσεις πριν την εξάσκηση.

Σε επίπεδο άσκησης
Τα αστέρια δείχνουν πως η απόδοση σας σε κάθε επίπεδο της άσκησης συγκρίνεται με άλλους που εξασκούνται σε αυτό το επίπεδο. Πέντε αστέρια σημαίνει ότι είστε από τους καλύτερους. Μπορείτε να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας κάθε φορά επαναλαμβάνοντας ένα επίπεδο και κερδίζοντας περισσότερα αστέρια.

Χρώματα αστεριών
Τα αστέρια που κερδίσατε την πρώτη φορά που παίξατε ένα επίπεδο και όρισαν τη βάση σας είναι χάλκινα. Τα αστέρια που κερδίσατε όταν επαναλάβατε ένα επίπεδο και βελτιωθήκατε από τη βάση σας είναι χρυσά.

Σύνολο αστεριών
Το BrainHQ παρακολουθεί όλα τα αστέρια που κερδίσατε σε κάθε επίπεδο και για κάθε άσκηση που παίζετε. Τα συνολικά αστέρια είναι ένα μέτρο, τόσο της προόδου σας μέσα από τα επίπεδα, όσο και της βελτίωσης σας σε αυτά.

Η προτεινόμενη χρήση του προγράμματος Νοητικής Εξάσκησης είναι 30 λεπτά την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα.

Σωματική Ενδυνάμωση

Στέλνετε το αίτημα σας με email και σας στέλνουμε εκ νέου κωδικό εισόδου στο λογισμικό Σωματικής Εξάσκησης.

Κάντε κλικ στην Αποστολή σχολίων.. Εάν χρειάζεστε βοήθεια σε ένα τεχνικό πρόβλημα ή αν θέλετε μια άμεση απάντηση, παρακαλώ χρησιμοποιήστε τη φόρμα υποστήριξης που υπάρχει στο πεδίο Επικοινωνία.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας στο πεδίο Επικοινωνία, καθώς επίσης μέσω email και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Στο πεδίο Downloads μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το FitForAll Manual (Greek version). Εκεί θα βρείτε σαφής οδηγίες για τον τρόπο που συνδέονται οι περιφερειακές συσκευές με το σύστημα.

Οι προαπαιτούμενες συσκευές είναι

 • Nintento Wii Fit Balance Board
 • Nintento Wii Remote Plus
 • Bluetooth Dongle (KONIG CMP-BLUEKEY 61 MINI BLUETOOTH DONGLE V4.0)

Πρέπει να επιλέξετε Υπηρεσίες και από εκεί μπορείτε με το εικονίδιο της υπηρεσίας Σωματικής Εξάσκησης FitForAll μεταβαίνετε στα Downloads. Επιλέγετε Αρχεία εγκατάστασης FitForAll, κατεβάσετε και εγκαθιστάτε το πρόγραμμα.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό Σωματικής Εξάσκησης, FitForAll θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε 3 προγράμματα. Αρχικά, κάντε κλικ στο πεδίο Downloads και από εκεί στο “Προαπαιτούμενο λογισμικό”. Κάντε κλικ, κατεβάστε και εγκαταστήσετε τα τρία λογισμικά, Microsoft XNA Framework Redistributable 4.0, Microsoft .NET Framework 4, BlueSoleil (Έκδοση 9).

Νοητική Ενδυνάμωση

Κάντε κλικ στη Σύνδεση στο πάνω δεξί μέρος στην οθόνη και στη συνέχεια πατήστε το "Ξεχάσατε τον κωδικό σας;".

Κάντε δεξί κλικ στην άσκηση και επιλέξτε Settings από το αναδυόμενο μενού. Πήγαινε στην πρώτη καρτέλα και τσεκάρετε το πλαίσιο δίπλα στο "Enable Hardware Acceleration." Κάντε κλικ στο κλείσιμο και ανανεώστε τη σελίδα.

Αναβαθμίστε την τελευταία έκδοση του Adobe Flash Player. Αν χρειάζεστε βοήθεια στην εγκατάσταση του Flash, αυτές οι οδηγίες ίσως να φανούν χρήσιμες.

Όροι Υποστήριξης

Μαζική αγορά μπορεί να γίνει με δικό σας αίτημα. Για μαζικές αγορές προσφέρεται μία ειδική έκπτωση, ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που αιτούνται.

Οι τέσσερις υπηρεσίες του συστήματος LLM Care παρέχονται και μεμονωμένα, κατά δική σας απαίτηση.

Μπορείτε να αποκτήσετε το σύστημα LLM Care εύκολα και απλά κάνοντας κλικ στο πεδίο Παραγγελίες στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας. Εκεί θα βρείτε μία φόρμα παραγγελίας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τμήμα στα τηλέφωνα επικοινωνίας, ή μέσω email.

Το σύστημα LLM Care περιλαμβάνει τέσσερις βασικές υπηρεσίες:

 • FitForAll
  Το λογισμικό FitForAll αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Fit For All είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιού που επιτρέπει στους ηλικιωμένους την απαιτούμενη σωματική άσκηση, ώστε να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση και ευημερία, μέσω της χρήσης μιας καινοτόμου, χαμηλού κόστους, τεχνολογικής πλατφόρμας, όπως το Wii Balance Board.
 • Video GRade
  Το πρόγραμμα Video GRade αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και αποτελεί ένα δημιουργικό και συνάμα διασκεδαστικό περιβάλλον για τη νοητική εξάσκηση. Αποτελείται από μία γκάμα βίντεο εκπαιδευτικού περιεχομένου που περιλαμβάνουν στοιχεία από την ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό, το χορό, αλλά και η μουσική. Αυτά τα στοιχεία έχουν τις ιδιότητες να διεγείρουν το ενδιαφέρον και τις αναμνήσεις των ασκούμενων χρηστών προσφέροντάς τους παράλληλα μία αίσθηση ευχάριστης διάθεσης και ευεξίας.
 • BrainHQ
  Το BrainHQ είναι ένα εξειδικευμένο λογισμικό για την παροχή της νοητικής εξάσκησης. Θεωρείται ως ένα state-of-the-art προϊόν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρόγραμμα αυτό επιταχύνει και οξύνει την ακουστική και οπτική επεξεργασία. Με τη βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας του τι το μυαλό παίρνει μέσω ήχου και εικόνας, οδηγείται σε μια συνολική βελτίωση της σκέψης, της συγκέντρωσης, αλλά και της μνήμης.

Το σύστημα LLM Care βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και στα δύο χρόνια πιλοτικής του λειτουργίας έχει αποδείξει τις δυνατότητες βελτίωσης της νοητικής και σωματικής κατάστασης των ηλικιωμένων, βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους, και άρα πρόληψης και της άνοιας.