Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care ξεκινά στη Στέγη Ευγηρίας "Αρχάγγελος Μιχαήλ" στην Κύπρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Νοητικής και Σωματικής Ενδυνάμωσης LLM Care του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και η εκπαίδευση του Επιστημονικού Προσωπικού που θα στελεχώσει το Πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της Στέγης Ευγηρίας "Αρχάγγελος Μιχαήλ", που εδρεύει στο Καϊμακλί της Λευκωσίας Κύπρου. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 24-27 Ιουνίου 2019, από τις συνεργάτιδες και Υποψήφιες διδάκτορες του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, κα. Ευαγγελία Ρωμανοπούλου και κα. Βίκυ Ζηλίδου σε ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και γυμναστές. Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος LLM Care είναι ο Αναπλ. Καθηγητής Ιατρικής Πληροφορικής και Ιατρικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Παναγιώτης Δ. Μπαμίδης, με πολυετή εμπειρία και διακρίσεις για το ερευνητικό του έργο με άτομα Τρίτης Ηλικίας και άλλες ευπαθείς ομάδες.
Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με σωματική δραστηριότητα, και αποτελεί μια ενοποιημένη λύση για νοητική και σωματική υγεία παρέχοντας αποτελεσματική προστασία ενάντια στη νοητική έκπτωση, βελτιώνοντας, έτσι, ενεργά την ποιότητα ζωής.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται τόσο σε εξυπηρετούμενους της Στέγης, όσο και σε άτομα που επισκέπτονται καθημερινά τις εγκαταστάσεις προκειμένου να επωφεληθούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η Στέγη Ευγηρίας "Αρχάγγελος Μιχαήλ" εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στην ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ για την άριστη συνεργασία και υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία του επιστημονικού της προσωπικού και ευελπιστεί στην επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος το προσεχές διάστημα.
Από την πλευρά της, η ερευνητική ομάδα του LLM Care και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος, Αναπλ. Καθηγητής του ΑΠΘ Παναγιώτης Μπαμίδης ευχαριστούν για την άψογη φιλοξενία στους χώρους της Στέγης, το ενδιαφέρον και τη συνεργασία των εκπαιδευόμενων.
Τονίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται η Στέγη Ευγηρίας "Αρχάγγελος Μιχαήλ" με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ, καθώς οι δύο πλευρές συνδέονται τα τελευταία χρόνια στενά μέσα από πλήθος κοινών ερευνητικών πρωτοβουλιών, με άξονα πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προαγωγή της υγείας για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Category: