Παρουσίαση FitForAll στην Έκθεση Καινοτομίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Στις 10 Ιανουαρίου 2014 στην Παράλληλη Έκθεση Καινοτομίας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος πραγματοποιείται η παρουσίαση και επίδειξη του συστήματος LLM Care.

Το ποσοστό των ηλικιωμένων στην Ελλάδα ανέρχεται στο 20% του πληθυσμού και ίσως γίνει 45% το 2050. Όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει εξασθενούν οι δυνάμεις του, αρχίζει να ξεχνά, ενώ εμφανίζει συμπτώματα άνοιας, η οποία παίρνει πλέον διαστάσεις επιδημίας. Άτομα με άνοια παρουσιάζουν αποδυνάμωση νοητικών λειτουργιών (μνήμη, λόγος, κρίση, προσοχή κά), ενώ παρατηρείται αποδυνάμωση των κάτω άκρων, έλλειψη ισορροπίας, ευλυγισίας και μείωση της αερόβιας αντοχής.

Το FitForAll αποτελεί προϊόν έρευνας στο χώρο της "ενεργούς γήρανσης". Στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ηλικιωμένων ατόμων και Ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση της άνοιας. Βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες παρέχοντας την απαιτούμενη σωματική εξάσκηση για καλή φυσική κατάσταση, μέσω μιας καινοτόμου, χαμηλού κόστους τεχνολογικής πλατφόρμας που συνδυάζει την άσκηση με παιχνίδια.

Προσφέρονται πολλαπλές και διαφορετικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των ατόμων μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον. Πιλοτικές έρευνες απέδειξαν την αποτελεσματικότητά του στη βελτίωση της νοητικής και σωματικής κατάστασης, της ποιότητας ζωής, και της πρόληψης της άνοιας.