2.441
Χρήστες

8
Χρόνια προσφοράς

98.545
Ώρες εξάσκησης

15
Εργαζόμενοι

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ - LLM CARE

Τι είναι το σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care:

Το σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care, αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος «Μνήμες Διάρκειας» (Long Lasting Memories – LLM) που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση LLM, αποτελεί ένα εργαλείο εξελιγμένης τεχνολογίας, το οποίο συνδυάζει τις πιο σύγχρονες και νοητικές ασκήσεις με σωματική δραστηριότητα μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον.
Ο συνδυασμός αυτός ως μια μη φαρμακευτική παρέμβαση, παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για νοητική και σωματική υγεία παρατείνοντας το χρόνο της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης, με άμεση και αποτελεσματική επίδραση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.
Η πιλοτική φάση διήρκησε 3 χρόνια και διενεργήθηκε σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Τα πρώτα στατιστικά δεδομένα που προέκυψαν από τη νευροψυχολογική εκτίμηση των ατόμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δείχνουν εντυπωσιακά ποιοτικά αποτελέσματα , τόσο στις συγκεκριμένες εγκεφαλικές λειτουργίες που επηρεάζονται από το γήρας, όσο και στην ψυχολογική κατάσταση των συμμετεχόντων, αλλά και στη φυσική τους κατάσταση και τη λειτουργική τους ικανότητα.

Που απευθύνεται;

Tο σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care παρέχεται, μέσα από τις δομές της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ, σε χαμηλές τιμές σε άτομα Τρίτης Ηλικίας αλλά και σε ευάλωτες, ευπαθείς ομάδες.
Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε Κέντρα Αποκατάστασης - Αποθεραπείας, σε Επαγγελματίες Φροντίδας Υγείας, σε ιδιώτες.

Από τι αποτελείται το σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care:

Το σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care αποτελείται από ειδικά διαμορφωμένες εφαρμογές, τα δύο κύρια συστήματα: το σύστημα Σωματικής άσκησης Fit For All και τα συστήματα Νοητικής άσκησης, BrainHQ και Video GRade.

Συντονιστής και Επιστημονικά Υπεύθυνος των Έργων LLM και LLM Care

Παναγιώτης Μπαμίδης

Αναπλ. Καθηγητής
Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 
2310999310
Φαξ: 
2310999702

Ο Παναγιώτης Δ. Μπαμίδης, είναι Αναπλ. Καθηγητής Πληροφορικής & Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μέλος του Γραφείου Ιατρικής Εκπαίδευσης της Ιατρικής. Έχει διεξάγει έρευνα στο Weizmann Institute of Science (Ισραήλ), Research Centre Juelich (Γερμανία), University of Newcastle, University of Sheffield και Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Αγγλία), ενώ έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει την επιστημονική ευθύνη πλέον των 30 ερευνητικών προγραμμάτων, και το συντονισμό 5 εξ αυτών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει λάβει μέρος σε διάφορα άλλα ερευνητικά προγράμματα τόσο Εθνικά όσο και Ευρωπαϊκά. Διετέλεσε πρόεδρος των Διεθνών Συνεδρίων ΜΕΙ2015, ΜΕΙ2012, SAN2011, MEDICON2010, 6th GASMA/IAA 2010, iSHIMR2005, iSHIMR2001, ενώ έχει διοργανώσει μια σειρά ημερίδων και ειδικών θεματικών τραπεζών στα πλαίσια διεθνών συνεδρίων και προγραμμάτων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις εφαρμογές της ιατρικής πληροφορικής και της τεχνολογίας ιδιαίτερα στο χώρο της φροντίδας της υγείας ηλικιωμένων ατόμων, στην υποστήριξη και εκπαίδευση ατόμων/ομάδων με ειδικές ανάγκες, της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και των τεχνολογιών διαδικτύου στην ιατρική εκπαίδευση, στη διαχείριση της ιατρικής πληροφορίας και την οργάνωση/διασύνδεση των υπηρεσιών υγείας, στη διασύνδεση ανθρώπου-μηχανής και τη μελέτη του συναισθήματος μέσα από την εφαρμοσμένη νευροεπιστήμη, όπως και στην ανάλυση βιο-σημάτων και ανάπτυξη βιο-αισθητήρων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 εργασίες σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, είναι κριτής σε πάνω απο 30 περιοδικά, ενώ έχει διατελέσει Guest Editor σε 17 ειδικές εκδόσεις (special issues) μερικών από αυτά. Είναι τέλος μέλος διαφόρων επιστημονικών επιτροπών, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εταιρειών Αλτσχαϊμερ και συγγενών διαταραχών, της Ελληνικής Εταιρείας Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Έρευνας, μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Αεροδιαστημικής, τ.αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, και πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ). Από το 2014 είναι επισκέπτης ερευνητής στο Dept of Learning, Informatics, Management and Ethics (LIME) του Karolinska Institute της Στοκχόλμης (συνεργασία με Καθ. Nabil Zary). Το Νοέμβριο του 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας του Α.Π.Θ, για την ερευνητική του δραστηριότητα ως μέλος ΔΕΠ-νέος ερευνητής σε χρηματοδοτούμενα έργα. Τον Οκτώβριο του 2015 του δόθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Καθηγητή στο Karaganda State Medical University του Καζακστάν και του απονεμήθηκε το μετάλλιο Pospelov για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Ιατρικής Εκπαίδευσης από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Η γνώμη σας μετράει!


"Θεωρώ πως το πρόγραμμα είναι μία πολύ ευχάριστη δραστηριότητα που με διασκεδάζει, με χαλαρώνει, γεμίζει το χρόνο μου ευχάριστα, ενώ παράλληλα εξασκεί το μυαλό μου. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι ασκήσεις στο tablet."
. . .
Χάϊδω Κ. (87 ετών)


" Βρίσκω το πρόγραμμα πολύ ενδιαφέρον, γιατί εξασκεί και σωματικά και νοητικά αλλά παράλληλα με κουράζει αρκετά. Το αγαπημένο μου παιχνίδι στη γυμναστική είναι τα ψάρια, επίσης μου αρέσει να περπατάω που το χρειάζομαι πραγματικά, με κινητοποιεί."
. . .
Κωνσταντία Κ. (90 ετών)


" Μου αρέσει πολύ η γυμναστική, με βοηθάει να έχω ένα πρόγραμμα.Οι ασκήσεις με βοηθάνε να διατηρώ σε καλύτερη κατάσταση τα πόδια μου! Τα ψάρια είναι μία από τις αγαπημένες μου ασκήσεις. Οι ασκήσεις της μνήμης βέβαια με δυσκολεύουν."
. . .
Αναστασία Π. (88 ετών)


" Νιώθω ότι με ωφελεί στην υγεία μου, ξεχνιέμαι από τα προβλήματά μου, ενώ περνάω δημιουργικά το χρόνο μου."
. . .
Δημήτρης Τ. (89 ετών)


" Το πρόγραμμα με βοηθάει μέσα στη μέρα μου, καθώς αγαπάω πολύ τη γυμναστική. Δοκιμάζω τον εαυτό μου και στη γυμναστική και στο tablet. Ανακουφίζομαι ιδιαίτερα γιατί με το πρόγραμμα αυτό χαλαρώνω, ενώ με βοηθάει στην επικοινωνία με τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονται στο χώρο. Χαλαρώνω πολύ με τη γυμναστική, και το θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον."
. . .
Πόπη Μ. (85 ετών)


" Το πρόγραμμα είναι ευχάριστο, δε με κουράζει, μου αρέσει να ασχολούμαι όταν έχω χρόνο, νιώθω καλύτερα."
. . .
Άννα Ρ. (84 ετών)


" Το πρόγραμμα είναι ευχάριστο με τις δυσκολίες και τις ευκολίες του. Εύχρηστο, κατανοητό, λειτουργικό."
. . .
Μιχάλης Σ. (60 ετών)